Cookies Policy

Политика на колачиња

Објавено на 25 мај 2018 година

 

Skechers користи технологии за автоматско собирање податоци за да собере нелични идентификувачки информации (на пример, детали за Вашата посета на нашата веб - страница, информации за вашиот компјутер и Интернет - врската, како што е тип на прелистувач, верзија на прелистувач и оперативен систем) кои се однесуваат на општата употреба на нашата веб –страница.  Навигациските информации ни овозможуваат да видиме кои делови од нашата веб - страница се најпосетени, и ни помагаат да го подобриме квалитетот на Вашето онлајн - искуство така што ќе ги препознаеме и ќе ги обезбедиме најбараните опции и услуги.. Технологиите кои ги користиме за ова автоматско собирање податоци може да вклучуваат колачиња и веб - сигнали.  Колаче е мала отстранлива текст - датотека која се симнува на вашиот компјутер, мобилен телефон, таблет или друг уред кога пристапувате до веб -страницата.

 

Користиме колачиња и слични технологии за да го препознаеме Вашиот уред и да складираме информации за Вашите преференции или минати активности.  Тие ни помагаат да Ви обезбедиме добро искуство кога ја прелистувате нашата веб - страница и, исто така, да ја подобриме нашата страница.

 

За да бидеме пократки, секое понатамошно упатување на „колачиња“ во оваа политика, исто така, ги опфаќа сите слични технологии кои ги користиме, кои вклучуваат складирање информации на Вашиот уред или добивање пристап до Вашиот уред, вклучувајќи веб - сигнали и HTML5 локално складирање.

 

Ги користиме следниве колачиња на нашата веб -страница.

  • Задолжителни колачиња.  Овие колачиња се потребни за да се овозможи клучната функционалност на страницата, вклучувајќи најавување, кошничка, наплата и процена на поштарината.  Задолжителните колачиња се активираат автоматски кога ја посетувате веб - страницата на Skechers и не можат да се исклучат преку алатката за колачиња.
  • Колачиња за функционалност.  Овие колачиња овозможуваат дополнителна функционалност како што е статус на SKECHERS Elite™ членството и промотивни кодови, и ни овозможуваат да собираме статистички податоци кои помагаат во оптимизирањето и подобрувањето на Вашето искуство со веб - страницата на Skechers.  На пример, тие ни овозможуваат да го препознаеме и изброиме бројот на посетители и да видиме како тие се движат низ веб - страницата, што може да ни помогне во дизајнот на веб - страницата.  Овие колачиња може да бидат исклучени преку алатката за колачиња, но тоа може да ја намали функционалноста на веб - страницата.
  • Колачиња за рекламирање.  Skechers и трети компании ги користат овие колачиња за да достават содржина која е подесена според Вашите интереси и на нашата веб - страница и на други места.  Тие евидентираат информации како што се Вашата посета на нашата веб - страница, страниците кои сте ги посетиле и линковите кои сте ги следеле.  Тоа може да биде споделено со други организации, како што се трети лица - адвертајзери.  Овие колачиња може да се исклучат преку алатката за колачиња, но доколку се направи тоа, тоа може да резултира во тоа да ви бидат презентирани реклами кои се помалку релевантни за Вас.

Имајте предвид дека трети лица (вклучувајќи, на пример, рекламни мрежи и провајдери на надворешни услуги како што се услуги на анализа на веб - сообраќајот) може да користат колачиња на нашата веб - страница, над што немаме контрола.  Овие колачиња може да бидат колачиња за функционалност или колачиња за рекламирање.  Овие колачиња може да се исклучат преку алатката за колачиња, но доколку се направи тоа, тоа може да резултира во тоа да ви бидат презентирани реклами кои се помалку релевантни за Вас.

 

Исто така, соработуваме со други компании кои користат колачиња за да достават реклами во наше име низ Интернет. Овие компании можат да собираат информации за Вашата посета на нашата страница и за Вашата интеракција со нашите комуникации, вклучувајќи рекламирање и електронска пошта.  Овие колачиња може да се исклучат преку алатката за колачиња, но доколку се направи тоа, тоа може да резултира во тоа да ви бидат презентирани реклами кои се помалку релевантни за вас.

 

Можете да ги организирате Вашите согласности и преференции за колачињата со користење на алатката за колачиња овде: www.mk.skechers.com/?cookie

 

Можете да најдете повеќе информации за колачињата и за тоа како да ги блокирате и избришете на www.allaboutcookies.org.